8 December 2015

Thistle Port Dickson Resort and Spa

Assalammualaikum,

Aduiii dui duiii..Kemain lemau nak update blog. Sempena 2015 yang bakal menutup tirai lagi berapa minggu je, marilah sini I hiasi sikit blog ni dengan gambar-gambar percutian 2D1N ke Port Dickson (macam jauh jeeerrr). Actually Fikri yang dapat holiday voucher ni dari Boss dia. Last year dia dapat voucher ke Sunway Lagoon Hotel. This year ada few choices but kitorang pilih PD je. Senang. Hotel yang kitorang entitled untuk stay di PD ialah Thistle Port Dickson Resort and Spa. Dah lama sebenarnya nak rasa stay kat hotel ni. Tapi tak pergi2 pun. Dah dapat peluang ni syukur Alhamdulillah sangat la. Hahahaha..

Kitorang check in 27hb November Jumaat. Esoknya 28hb November tu birthday Zhafran ke-2 tahun. So ni kira birthday trip untuk dia la. Padahal mak dia je excited lebih. Kekekekeke..Tak susah pun nak cari hotel ni. Lebih kurang 5km dari Pantai Teluk Kemang. Straight je then akan nampak signboard ke jalan masuk Thistle ni besar2. So far puas hati dengan hotel ni. Urusan check in cepat walaupun kat kaunter tu nampak ramai je orang baru sampai. Tapi bad luck sebab dapat bilik view pintu masuk ke hotel. Kat lobby tu.. Kah kah kah..Tak dapat view swimming pool. Room condition pun ok. Ada iron. Hahahaha..Makanan breakfast esok tu pun ok. Room service dia agak mahal. Tak jadi nak try. Heh. Petang lepas check in tu kitorang just lepak hotel. Turun mandi pool awal jugak dalam pukul 3 lebih. Kitorang je ada time panas2 tu then datang 3 beranak Chinese family. Fikri yang ajak turun awal sebab petang2 kat situ hujan. Memang betul pun. Kitorang stop dalam pukul 5 sebab dah gelap and takde warning apa terus zassss hujan lebat. Hahahaha..Nasib dah puas mandi. Naik bilik, mandi and bagi Zhafran makan and menyusu. Dalam pukul 5.30 tu kitorang turun untuk round kat area hotel tu. Luckily kat situ ada playground dan jugak Lego Room. Zhafran apa lagi. Nampak gelongsor je terus tak ingat dunia. Turun naik banyak kali pun tak bosan. Lantak situ. Asal bahagia. Hahahaha..Dah puas main, dalam pukul 6 lebih kitorang naik bilik sebab Umi Zhafran mengantuk sangat. Nak kena tidur dulu before gi makan malam. Ingat nak tidurkan Zhafran je, dengan kitorang sekali tertidur. Sedar2 dah Maghrib. Lepas solat terus keluar pergi makan. Dah decide nak makan kat Mimi's Seafood. Dekat dengan Kemang Indah Apartment. Pernah makan situ sekali. Sedap especially ayam black pepper. Tu yang repeat. Malas nak pikir tempat lain. Lepas makan terus balik hotel. Sebelum naik bilik, bawak Zhafran main kat Lego Room pulak. Sampai pukul 10. Then naik bilik, tidur, Esoknya lepas breakfast, mandi swimming pool kejap. Naik bilik, mandi then tidurkan Zhafran dulu before check out. Destinasi kitorang lepas check out ialah Alive 3D Art Gallery dekat Lukut. 

See ya in next entry!


Katil dia besar jugak. Tak dan nak amik pic bilik. Sampai2 makan nasi ayam yang dah tapau siap2.

Thistle Port Dickson

3 petang

Penselfiean

Layan Zhafran mandi. Air tu paras dia je. Hahaha..Takyah pakai pelampung pun

Anak beranak

Motifnya nak amik pic aeroplane tu je. Nampak?

Babah je rajin layan. Umi busy amik gambar

Sejenis kawad??

"Bang,bang"..ujar Zhafran merujuk kepada kapal terbang. Hahaha

"Ye Umi panggil Zhafran?"

My Sweetheart

Run Baby Run!

Cantik kan?

Ni la playground tu. Not bad la.

Time dinner dekat Mimi's Seafood

The next day. Before gi breakfast.

28th November. Happy Birthday Zhafran sayang!

Love you so much baby boy!



-peace-






1 comment:

Nurul Nadila said...

hai..orang raub?? sekampung lah kite :)